Menu
Productcategorieën

Stacaravans

Stacaravans maken het mogelijk om droomhuizen te realiseren die anders niet mogelijk zouden zijn vanwege bouwvoorschriften. Als tijdelijke of permanente woning op de camping zijn het prettige vakantiehuizen en stralen ze vaak een luxe vakantiegevoel uit. 

Het zijn vaak fabrikanten uit de tiny house sector die stacaravans produceren. Degenen die blokhutten, tuinsauna's en kleine houten gebouwen in individuele ontwerpen realiseren, hebben meestal ook een of twee stacaravans in hun assortiment. Duitse en Europese fabrikanten van stacaravans leveren uitstekende kwaliteit en de mobiele wooneenheden hebben over het algemeen geen gebrek aan luxe. Maar er is één ding dat stacaravans niet meer zijn: zodra ze door de stacaravanleverancier zijn gebouwd en naar hun bestemming zijn vervoerd, zijn ze niet meer mobiel. Ze staan waar u dat het prettigst vindt: op een camping in Duitsland, Italië, Scandinavië of Nederland. Kampeerders en langdurige kampeerders die individueel en zelfstandig willen genieten van hun tijd met hun eigen vier muren op hun vakantiebestemming, doen er goed aan te kiezen voor een stacaravan. 

Freelancers en zelfstandigen, die soms een toevluchtsoord nodig hebben om te werken, voelen zich hier thuis. Het is altijd verbazingwekkend hoeveel wooncomfort er in zo'n kleine ruimte kan worden ondergebracht! Fabrikanten van stacaravans zijn indrukwekkend creatief als het gaat om het perfecte gebruik van de ruimte. In dit opzicht staat de stacaravan niet alleen dicht bij het tiny house, maar kan hij zelfs caravanfabrikanten inspireren.

Wat zijn stacaravans in het algemeen?

Stacaravans zijn kleine wooneenheden die op een chassis gemonteerd zijn en verplaatst kunnen worden. Ze zijn echter niet ontworpen om permanent mee te reizen in termen van veiligheid, aerodynamica of stabiliteit. Ze zijn niet toegestaan op de weg. De mobiele basis wordt gebruikt om de stacaravan van de leverancier naar zijn bestemming te vervoeren. De kleine wooneenheden worden dan permanent geïnstalleerd - soms worden ze ook kampeerhomes of dergelijke genoemd. Ze zijn meestal volledig uitgerust met woonruimtes, slaapkamers, een keuken en een badkamer. Bezoek CARAVAN SALON en doe inspiratie op! Een stacaravan is een permanente woning waar anderen mee op vakantie gaan. Dit is je eigen vakantiehuis - op de camping in een stacaravanpark.

Producten die in de categorie stacaravans vallen zijn caravans. Vouwcaravans zijn een andere subcategorie. Onder de stacaravans vind je ook vouwcaravans en tentcaravans. Als je op zoek bent naar terreinwagens en expeditietrailers, dan vind je die ook bij CARAVAN SALON. En natuurlijk vind je tussen de stacaravans ook sportaanhangers en vrijetijdstrailers.

In het CARAVAN SALON kun je ook zien wat de exposanten te bieden hebben op het gebied van inrichting en onderdelen, installaties / verwarming / gas / water en energievoorziening / elektrische installatie / elektrische apparaten. Je kunt er caravan- en kampeeruitrusting, tenten en nog veel meer ontdekken! Exposanten voor caravans / aanhangwagens, campers en basisvoertuigen zijn vertegenwoordigd, evenals fabrikanten van voertuigonderdelen / chassis / assen / trekhaken.

Stacaravans: Actuele trends en ontwikkelingen 

Het CARAVAN SALON laat keer op keer zien hoe beweeglijk de branche eigenlijk is. Trends en tendensen die op andere gebieden nog maar net beginnen op te komen of slechts moeizaam en haperend worden geïmplementeerd, kunnen soms gemakkelijker worden gerealiseerd in de sector van mobiel wonen. De steeds betere mogelijkheden om kleine stacaravans te isoleren, verminderen het energieverbruik, maken de wooneenheden stiller en dus nog gezelliger.

Wonen moet steeds duurzamer en energiezuiniger worden. Bouwen in hout is momenteel een trend in stacaravans, en de gebruikte materialen zijn milieuvriendelijk en recycleerbaar. Energie-efficiëntie speelt ook een steeds belangrijkere rol. Volledige zelfvoorziening is nog steeds een probleem voor grotere woningen - dit kan gemakkelijk worden gerealiseerd in stacaravans. Zelfs caravans zijn al lang in staat om in hun eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien met behulp van intelligente fotovoltaïsche technologieën. Fabrikanten van stacaravans installeren nu ook smart home-technologieën - dit belooft nog meer gemak en duurzaamheid.

Een andere trend die we de afgelopen jaren bij CARAVAN SALON hebben waargenomen, is een verschuiving in doelgroepen. Aanbieders van stacaravans hebben lange tijd mensen aangesproken die de lichtgewicht, kleine woonoplossing willen gebruiken voor permanente bewoning. Deze mensen komen nu uit alle leeftijdsgroepen. Gespecialiseerde woonoplossingen voor senioren en ontwerpen die specifiek millennials aanspreken zijn dan ook geen zeldzaamheid meer. Stacaravans zijn nu net zo individueel als de mensen die ze kunnen betalen - we zien een indrukwekkende verscheidenheid!

Meer Minder

Verfijn uw zoekopdracht in de/het
Exposanten- & producten-databank