Menu
Productcategorieën

Installaties / Verwarming / Gas / Water

Kampeeruitrusting

Mobiel wonen stelt hoge eisen: Hoe breng je installaties van gas tot verwarming en water zo compact mogelijk onder? Hoe regel je drinkwaterzuivering in een zo klein mogelijke ruimte, altijd vertrouwend op tanks, die op hun beurt weer ruimte vragen? Kampeeruitbaters moeten een paar ideeën bedenken om ervoor te zorgen dat de camperuitrusting discreet achter de bekleding verdwijnt, terwijl ze maximaal comfort biedt en kampeerders zoveel mogelijk ruimte laat. Gaskranen en waterkranen moeten enerzijds gemakkelijk te bedienen zijn en anderzijds ruimtebesparend. Want dat is precies waar het bij stacaravans, caravans en campers om draait: comfort in een kleine ruimte om een vakantiegevoel te creëren en mensen te laten ontspannen. Elk jaar laat het CARAVAN SALON zien hoe indrukwekkend compact en slim verborgen camperuitrusting kan zijn. Laat je betoveren door de creatieve ideeën en innovatieve technologieën die kampeeruitrusters uit Duitsland, Scandinavië, Zuid-Europa en de rest van de wereld presenteren in het CARAVAN SALON!

Natuurlijk kun je in het CARAVAN SALON ook de nieuwste caravanmodellen bekijken, een kijkje nemen bij campers en ontdekken wat de leveranciers van stacaravans dit jaar hebben bedacht. Wist je dat je ook caravans kunt huren? Maak kennis met de mogelijkheden van tijdelijk mobiel wonen en laat de verhuurbedrijven zich voorstellen!

Wat zijn kampeeruitbaters in het algemeen?

Kampeerverhuurbedrijven zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in camperuitrusting. Caravans, campers en stacaravans bestaan in principe uit een chassis, d.w.z. een onderstel waarop de bodemplaat van de mobiele woonunit is gemonteerd. Het is belangrijk om robuuste materialen te gebruiken die precies het juiste draagvermogen hebben zonder zelf te zwaar te zijn. Vervolgens worden de muren en het dak toegevoegd, gevolgd door de eigenlijke inrichting. Mobiel wonen moet hetzelfde comfort bieden als je thuis gewend bent: Je wilt warm water hebben, je stacaravan moet verwarmd kunnen worden en zowel het verwarmingssysteem als de watertoevoer moeten beheersbaar zijn via gemakkelijk te gebruiken armaturen. Dit type camperuitrusting kan worden omgebouwd of achteraf worden ingebouwd. Natuurlijk zijn de installaties voor gas, verwarming en water al inbegrepen in een kant-en-klare caravan of camper. Maar als koper heb je natuurlijk de optie om jezelf te trakteren op individueel comfort en de uitrusting te personaliseren. CARAVAN SALON laat je zien welke uitrustingen de leveranciers van kampeeruitrusting op dit moment aanbieden. Naast het uiterlijk is ook het gevoel belangrijk. Design en functie moeten samen een harmonieus geheel vormen. Kampeeruitrusting leveranciers presenteren hun verschillende verwarmingssystemen / heaters in het CARAVAN SALON. Naast airconditioning op elektriciteit is er altijd de optie om op gas te verwarmen. Gastanks en gasflessen met verschillende capaciteiten verdwijnen min of meer moeiteloos achter de lambrisering. 

Regeleenheden zijn momenteel bijzonder belangrijk. Smart home technologieën zijn ook al enige tijd beschikbaar in de mobiele woonsector. Laat CARAVAN SALON je zien welke mogelijkheden jouw slimme, energiezelfvoorzienende mobiele woonunit te bieden heeft! En natuurlijk zie je bij CARAVAN SALON ook waterpompen, slangen, leidingen en fittingen. Deze zijn belangrijk als basiscomponenten - veel van onze exposanten bieden individuele componenten en reserveonderdelen voor hun eigen creatieve oplossingen gedurende vele jaren.

Kampeeruitrusting: huidige trends en ontwikkelingen 

Installaties zijn zo fundamenteel dat mensen er zelden echt bij stilstaan. Toch vinden innovatieve ontwerpen en de vraag naar comfort ook hun weg naar de mobiele woonsector. Comfortabele meubels zorgen voor een gezellige woonervaring. Sinds enige tijd hebben kampeeruitbaters senioren en millennials ontdekt als doelgroep. Ze spelen in op de thema's van deze leeftijdsgebonden potentiële klanten en houden bij hun innovatieve inrichtingsoplossingen rekening met hun individuele eisen op het gebied van design en functie.

Meer Minder

Verfijn uw zoekopdracht in de/het
Exposanten- & producten-databank
Meld u aan om favorieten toe te voegen aan uw MyOrganizer.
Pagina 1 van 2
  • 1
  • 2
  • 1
  • 2
Pagina 1 van 2