Menu
Productcategorieën

Tenten

Daktenten en luifels voor campers

Vakantie dicht bij de natuur, reizen waar anderen nooit komen: Als je geen permanent dak boven je hoofd hebt, slaap je in een tent. En als de tent op het dak van de auto staat, is het een daktent. Tentenfabrikanten hebben al lang geleden ingezien dat daktenten niet langer uitsluitend voor off-road en avontuurlijke vakanties zijn. Daktenten zijn nu op elke camping te vinden. Eenmaal op de dakdrager gemonteerd, kunnen de compact opgevouwen tenten met de vaste bodemplaat snel en eenvoudig worden opgezet. Ze bieden aanzienlijk meer comfort en ruimte dan conventionele tenten. Op het CARAVAN SALON komen bekende tentfabrikanten, accessoirefabrikanten en meer van over de hele wereld samen om hun nieuwe producten te presenteren. Kampeertenten, steile wandtenten, huistenten en luifels zijn andere subcategorieën van tenten, en ook die vindt u bij CARAVAN SALON.

Kampeertenten, iglotenten en trekkingtenten - elk type tent is gericht op zijn eigen doelgroep. Voor trektochten zijn een kleine pakmaat en een laag gewicht belangrijke punten, terwijl iglotenten betere bescherming bieden in verschillende weersomstandigheden. En daktenten zijn gericht op iedereen die veilig met de auto op vakantie wil, een wat stevigere tent wil en de voorkeur geeft aan snel opzetten.

CARAVAN SALON ziet zichzelf als een uitgebreide beurs die alles omvat wat met kamperen en caravans te maken heeft. Ontdek caravans / trailers, campers, basisvoertuigen, stacaravans en nog veel meer op het gebied van outdoor- en caravantoerisme / outdooractiviteiten! Natuurlijk worden accessoires ook niet verwaarloosd: je maakt kennis met leveranciers voor installaties / verwarming / gas / water, energievoorziening / elektrische installatie / elektrische apparaten en nog veel meer!

Wat zijn voortenten in het algemeen?

Terwijl daktenten aan het dak van het voertuig worden bevestigd en toegankelijk zijn via een ladder, bevinden camperluifels zich direct voor de ingang van de camper. Ze bieden eenvoudige bescherming tegen het weer door regen en wind weg te houden bij de ingang van de camper. Ze vergroten ook de leefruimte naar buiten. Tafel en stoelen kunnen hier redelijk beschut staan, net als een vuilopvangende mat voor natte schoenen. Van lichtgewicht zonwering en regenbestendige luifels tot 4-seizoenententen, fabrikanten hebben een breed scala aan verschillende luifels voor campers in hun assortiment. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: voortentfabrikanten weten wat belangrijk is in elke situatie. Voor elk gebruik is er een geschikte voortent. En dat geldt ook voor daktenten. Ook hier wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de verschillende aandachtspunten. Op het CARAVAN SALON presenteren de tentfabrikanten hun nieuwe producten en staan ze klaar om vragen te beantwoorden.

Wat zijn de verschillen tussen de afzonderlijke tenten? Daktenten worden permanent geïnstalleerd op de dakdrager van uw auto. Je vouwt de tent op de bovenkant van het autodak en dankzij een vaste bodemplaat en een ladder breng je de nacht door op het autodak. Steile wandtenten / huistenten zijn een andere zaak. Deze tenten zijn nauwelijks geschikt om in rond te reizen, ze lijken meer op een feestpaviljoen. Met rechte wanden, zoals een huis of hut, kun je er rechtop in staan en bieden ze gasten bescherming tegen het weer op feestjes. Luifels gaan in dezelfde richting. Ze houden regen en hagel buiten en kunnen nuttig zijn als schuilplaats zonder zijmuren. Luifels daarentegen worden voor de eigenlijke tent of caravan gebouwd. Ze dienen als ingang die al min of meer beschermd is tegen weersinvloeden, maar nog geen deel uitmaakt van het interieur. Hier kan een zithoek worden geplaatst, maar vuile schoenen kunnen ook in de luifel blijven staan. Caravanluifels beschermen de caravan tegen weersinvloeden. Fel zonlicht, regen, hagel en sneeuw beschadigen de caravan immers van nature. De beschermende daken houden deze schadelijke invloeden op afstand, waardoor ze een soort mobiele carport worden. Camping / iglo / trekking tenten zijn waar je waarschijnlijk aan denkt als je aan kamperen denkt: Deze tenten zijn geschikt voor overnachtingen, zijn min of meer ruim, mobiel en snel op te zetten. Verdere subcategorieën zijn luifels / luifels (als lichte bescherming tegen zon en regen) en tentaccessoires (scheerlijnen, haringen en andere accessoires).

Dak- en luifeltenten: huidige trends en ontwikkelingen

Tentfabrikanten bieden een grote keuze aan verschillende modellen en uitrustingsvarianten. Het maakt niet uit of een snelle, ongecompliceerde set-up belangrijk voor je is, of je waarde hecht aan een laag gewicht en een kleine pakmaat of hoge eisen stelt aan weerbestendigheid: Er is een geschikte voortent of daktent voor jou.

Zowel daktenten als luifels zijn nu zo mainstream geworden in de camperscene dat fabrikanten zich richten op innovatieve ontwerpen voor een modern en aantrekkelijk uiterlijk. Robuuste materialen, innovatieve verwerkingsmethoden en een vakkundig ontwerp zorgen voor een hoge weerstand tegen alle weersomstandigheden. Innovaties komen deels uit de militaire technologie, deels uit de lucht- en ruimtevaart - de hele outdoorsector profiteert van nieuwe materialen uit deze industrieën.

Kamperen is vakantie. En dat zie je duidelijk terug in de tenten: Slimme kamerindelingen garanderen de best mogelijke benutting van de weliswaar altijd wat karige leefruimte. De uitrusting is ontworpen om zoveel mogelijk comfort te bieden. Je moet ook een ontspannen tijd in je tent kunnen doorbrengen en tot rust komen. Dit wordt niet in de laatste plaats gegarandeerd door de hoge veiligheidsnormen waaraan campervoortenten en daktenten moeten voldoen. Tentfabrikanten denken zelfs na over de kleur van het materiaal: late slapers mogen niet wakker worden van de ochtendzon, daarom zijn veel tenten verkrijgbaar in donkere versies.

Meer Minder

Verfijn uw zoekopdracht in de/het
Exposanten- & producten-databank
Meld u aan om favorieten toe te voegen aan uw MyOrganizer.
Pagina 1 van 3
Pagina 1 van 3